203

Za pevnější pleť a zdravé klouby


I když si to neuvědomujeme, naše tělo funguje díky obrovskému množství stopových prvků, vitaminů a minerálů. Jedním z nich je kolagen, o němž se v posledních letech mluví takřka denně. Sociální sítě jsou plné reklam na kolagen, což na druhou stranu může mnohé lidi odradit od jeho nákupu a užívání. Proč se kolagen v poslední době těší tak velké oblibě a proč ho propaguje snad každá celebrita? Je jasné že na výrobě nebo propagaci kolagenu si mnoho lidí založilo svůj byznys. Faktem ale zůstává že je to látka, kterou naše tělo potřebuje k tomu, aby dobře fungovalo.

kolagen prášek

V našem těle je kolagen obsažený od přírody, a dokáže se do určitého věku obnovovat. Zhruba po pětadvacátých narozeninách ale lidské tělo tuto schopnost ztrácí. A právě v tomto okamžiku by každý měl sáhnout po kvalitním doplňku stravy s vysokým obsahem kolagenu. Vyskytuje se totiž převážně v mořských rybách, a hovězím a vepřové mase. Největší obsah kolagenu najdete třeba v želatině. Je tedy jasné že z potravy kolagenu nikdo příliš nepřijme.

kolagen prášek

Jak ho nahradit a proč?
Kolagen je obsažený ve vlasech, nehtech, ale hlavně v pleti a kloubech. Jistě víte že ve vyšším věku má snad každý druhý člověk vyměněné klouby. Nejčastěji se mění kolena a kyčle. A víte proč? Protože tito lidé neužívají kolagen. Ten je obsažený v kloubní chrupavce a pokud je v těle kolagenu málo, klouby o sebe začnou třít a pohyb se stává velice bolestivým. Potom nezbývá nic jiného než jej vyměnit za umělý. Kolagen je zkrátka doplněk stravy, který ocení každý. Pomáhá totiž udržovat optimální hladinu kolagenu v těle, což má přímý vliv na bezbolestný pohyb a také na vzhled. Díky kolagenu je pružnější pokožka, a tak se na ní tvoří méně vrásek. Proto by kolagen měl užívat každý bez ohledu na věk a na pohlaví. Jeho vliv na vašem zdraví pocítíte už za pár týdnů, což potvrzuje mnoho uživatelů.