203

Aby bylo peněz dost


Nedostatek peněz může představovat velký problém. Protože si za peníze pořizujeme to, co potřebujeme, a pokud jich tedy nemáme dost, neseženeme všechno, oč usilujeme. A omezování se ve výdajích nebývá příjemné. A co potom děláme, když potřebujeme peníze, ale už je nemáme kde vzít, maje jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou? Stane-li se to, snažíme se tradičně dostat od někoho půjčku. Půjčka dokáže zlepšit situaci lidí, kteří jsou na tom finančně špatně. Sice ji my lidé dostáváme jenom na určitou dobu, takže nám nepomáhá napořád, ale dokážeme s ní přečkat vždy aspoň to nejhorší. Načež se pak taková půjčka zase vrací.

hodně mincí

Když tedy potřebujeme peníze, zkoušíme štěstí například v bankách. Všichni víme, že právě ty u nás poskytují půjčky nejčastěji. Jenže leckdo už zjistil i to, že banky nepůjčují vždy a komukoliv. Půjčují jenom lidem s čistými registry dlužníků a s takovými příjmy, které budou jednoznačně stačit ke splácení půjčených peněz. A když člověk něco takového nedokáže nabídnout, v bance ho zpravidla odmítnou. O někoho, kdo jim nezaručí dostatečně vrácení půjček, nemají zájem. A pak se tedy hledá i jinde. A kdo se začne zajímat o nabídku nebankovní sféry, může najít přesně to pravé, co hledá.

cizí peníze

Protože nebankovní hypotéka bez registru může být pro člověka s finančními problémy právě tím pravým. Tím, čím se za ni ručí, je nemovitost, a ne příjmy či registry dlužníků, a tím pádem tu uspěje i někdo, kdo by neměl v bance nikdy šanci. Pokud má dotyčný právě takovou nemovitost. A tu my lidé často máme. Díky nebankovním hypotékám se tedy často dostaneme k penězům, které bychom jinak neměli a které bychom postrádali. A díky nim tedy můžeme mít na živobytí i tehdy, když bychom jinak vážně nevěděli, kudy kam. A co vy? Vám by se náhodou právě taková nebankovní hypotéka nehodila? Jestli máte finanční problémy, možná ano.